14:00

IF Karlstad Fotbollutveckling

Referat

Referat: Grums IK - IF Karlstad Fotbollutveckling

Motvinden från Hans gjorde att referatet tog lång tid att ta sig till Karlstad från sydligare breddgrader. Sen blev inte utfallet i höstens förstta match de som vi hoppats på. Vi hade ett bra läge att hänga på i toppen, men en förlust gjorde iställe tatt vi halkade ner till en 6:e plats. De tärsom ni förstår tätt mellan lagen då de tbara skiljer 4:a poäng mellan andra till 6:e plats.

För att sammanfata matchen så gör vi ingen bra mach. Vi möter ett Grums som är bra och rejäla. Det är inte så mycket kladd på bollen uan den ska snabbt upp på deras vassa toppforwards. Med Molander, Lundquist och Niklasson i offensiven finns det tre potenta målskyttar. Sett till spelet på plan var det en rätt så jämn match. Skillnaden är att Grums är mycket effektivare när deras lägen kommer.

Vi har kanske redan börjat se fram emot saften i pausvilan när Grums går till halvlekens sista anfall. Ett halvfarligt inspel från högerkanten går förbi alla, men går inte över kortlinjen. Grumsspelaren hinner upp bollen på väg ut mot hörnflaggan och får helt utan press ståoch måtta ett inlägg. i boxen sår Niklasson omgiven av 3 blåsvarta försvarare och får reltivt ostört men fötterna på gräset nicka in 1-0. Finns mycket i det anfallet som kund egjorts bättre försvarsmässigt.

Nåväl vi brukar vara starka i andra halvlek. Men icke sa Nicke.Fortsatt halvlojt och med många tekniska misstag. Och vi blir straffade när Grums efter 10 minuter gör 2-0 när 2 man från egen planhalva får reltivt enkelt vinna två en mot en dueller och där övriga spelare står och tittar på.

Med timmen spelad görs tre byten, men de hinner knappt komma in på planen innan Grums gör 3-0 och Ludquist gör sitt andra. Målet är matchens delikatess där han från straffområdets vänstra hörn lobbar över en chanslös Toomas i målet. Hur han tar sig till läget är åerigen p g a svagt försvarsspel. En inspark från målvakten missbedöms helt och en Grumsspelare kan i höjd med mittcirkeln öja sig ner och oattackerad skarva bollen vidare på djupledslöpande Lundquist. Återigen är vi för passiva, faller inte av och målskyten får ostört vissa prov på god teknik.

Vi får ändå ta med oss sista halvtimmen, som ser lite bättre ut. Vi göt inte något mål och får inte till någon kontakt och nerv i matchen. Bara att gratulera Grums till en bra genomförd match. De kommer vara med och slåss om en kvalplats mycket tack vare stor rutin i laget. Våra killar får träna på en vecka till och komma tillbaka mer påkopplade till nästa match, som är mot Torsby borta kommande lördag.